Netayanhu wil Tel Aviv ontdoen van illegalen

De eerste minister van Israël heeft het gehad met de illegale migranten in een wijk van Tel Aviv. Benjamin Netanyahu wil de overwegend Afrikaanse migrantenpopulatie uit de wijk laten ontzetten. “We zullen het zuiden van Tel Aviv teruggeven aan de inwoners van Israël”, zei de premier donderdag tijdens een bezoek aan de stad. De premier zei dat “we geconfronteerd worden met mensen die hier illegaal zijn binnengekomen, het zijn geen vluchtelingen. En Israël heeft het recht om zijn grenzen te beschermen en zich te ontdoen van hen die hier illegaal zijn binnengedrongen”.
Het bezoek van Netayanhu aan Tel Aviv kwam er nadat het hooggerechtshof oordeelde dat de staat illegale migranten die weigeren te worden uitgezet niet langer eindeloos kan vasthouden. Voortaan is twee maanden detentie de maximum.
De afgelopen jaren zijn er tienduizenden Afrikanen, voornamelijk uit Eritrea en Soudan, via de Egyptische woestijn naar Israël gekomen maar de regering verleent slechts aan een handvol van hen het statuut van vluchteling.

Bron: Belga