Memorial Van Damme – Shaunae Miller-Ubio tekent op 400m voor schaars hoogtepunt in 41e editie Memorial

Memorial Van Damme - Shaunae Miller-Ubio tekent op 400m voor schaars hoogtepunt in 41e editie Memorial

De 41e editie van de Memorial Van Damme gaat niet de geschiedenisboeken in als de meest gedenkwaardige. In een fris en nat Brussels Koning Boudewijnstadion, waar door een stroompanne de verlichting niet optimaal was, bleven topprestaties uit. Alleen Shaunae Miller-Ubio deed van zich spreken met een beste wereldjaartijd op de 400 meter. In de eerste editie onder leiding van de nieuwe meetingdirecteur Cédric Van Branteghem, de opvolger van Wilfried Meert, waren de sportieve hoogtepunten schaars. De Bahamaanse Miller-Ubio deed wel van zich spreken en tekende op de baanronde bij de vrouwen voor een topprestatie. Zij pakte de zege in 49.46, de snelste chrono in 2017.
Bij de Belgen was het vooral uitkijken naar Nafi Thiam. De olympisch en wereldkampioene op de zevenkamp stond met een wildcard aan de start van het hoogspringen. Maar de Belgische vedette, net terug van een deugddoende vakantie in de Bahama’s, kon niet uitpakken. Ze werd vierde met een sprong over 1m88, tien centimeter onder haar persoonlijk record. De Russische wereldkampioene Mariya Lasitskene haalde het met een mooie 2m02.
Net als Thiam konden ook de boers Borlée in hun laatste wedstrijd na een lang en slopend seizoen niet schitteren voor eigen publiek. Op de 400 meter werden Dylan, Jonathan en Kevin respectievelijk vierde, vijfde en zesde in chrono’s die ruim boven hun persoonlijke records bleven.
Philip Milanov, een ander uithangbord van de Belgische atletiek, eindigde in het discuswerpen als vierde en bleef zo’n 2,5 meter onder zijn beste prestatie.

.bron: Belga