Memorial Van Damme - Ontroerde Tarik Moukrime misnoegd na incidentrijke 1.500 meter

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tarik Moukrime sloot vrijdagavond zijn debuut op de Memorial Van Damme in Brussel af met gemengde gevoelens. "Ik stond met tranen in de ogen op de piste", zei een ontroerde Moukrime, die door een duw in de laatste rechte lijn zijn kansen op de 1.500 meter niet kon verdedigen. "Ik had nochtans de benen om te wedijveren met de besten van de wereld." "Na drie jaar miserie had ik tranen in mijn ogen toen ik op de piste stapte", zei Moukrime, die teelbalkanker overwonnen heeft. "Na alles wat ik heb meegemaakt, was het een mooi moment te mogen debuteren op de Memorial Van Damme. Ik genoot er echt van om voor eigen publiek te kunnen lopen."

Moukrime eindigde bij zijn debuut op de Memorial op de tiende en laatste plaats. "Ik wilde er volledig voor gaan en zo mijn seizoen in schoonheid afsluiten. Ik had de benen om te wedijveren met de besten van de wereld", zei de 25-jarige Brusselaar. "Bij het ingaan van de laatste ronde liep ik vlak achter de wereldkampioen. Ik wilde de strijd met hem aangaan, maar de Spanjaard Mechaal wilde me op 200 meter passeren waardoor ik mijn evenwicht verloor. Ik heb net een val kunnen vermijden, maar daardoor was het onmogelijk om me opnieuw te lanceren. Dat is ontzettend jammer, er zat iets moois in."

Moukrime neemt met Excelsior Brussel nog deel aan de Belgische kampioenschappen estafette. "Daarna ga ik van een welverdiende vakantie genieten."

.

bron: Belga