Matteo Trentin sprint naar derde ritzege in de Vuelta

door
Belga
Leestijd 1 min.

Matteo Trentin (Quick-Step Floors) heeft vandaag de dertiende etappe in de 72e Ronde van Spanje gewonnen. Na 198,4 kilometer van Coin naar Tomares was de 28-jarige Italiaan de snelste in een massasprint. Zijn landgenoot Gianni Moscon werd tweede, de Deen Soren Kragh Andersen derde. Tom Van Asbroeck spurtte naar de vijfde stek. De 32-jarige Brit Chris Froome (Sky) behield de rode leiderstrui. De Tourwinnaar heeft 59 seconden voor op de Italiaan Vincenzo Nibali. De Colombiaan Johan Esteban Chaves is op 2:13 derde.

Voor groenetruidrager Trentin is het de derde ritzege. Eerder won hij de vierde en de tiende etappe. Dit seizoen zit Trentin, die ook al ritsucces boekte in de Tour (2013 en 2014) en de Giro (2016), aan vier zeges. Begin augustus won hij een etappe in de Ronde van Burgos (2.BC). Quick-Step heeft nu vijf overwinningen beet in de Vuelta. Yves Lampaert won de tweede rit, de Fransman Julian Alaphilippe de achtste.

Morgen is het opnieuw aan de klassementsrenners. De 175 kilometer lange veertiende etappe start in Ecija en komt aan op de Sierra de la Pandera (Andalusië), een col buiten categorie, 12 kilometer lang en 7,3 procent steil.

bron: Belga