ACLVB voert maandag actie tegen mobiliteitsbeleid federale regering

door
Belga
Leestijd 2 min.

Onder het motto "Allemaal in de file, da's toch niet wat we willen?" voert de liberale vakbond ACLVB volgende week maandag in verschillende steden actie tegen de beslissingen die de federale regering op het vlak van mobiliteit genomen heeft. De invoering van het mobiliteitsbudget is voor de vakbond "gewoon een nieuwe vorm van extralegale verloning zonder garantie voor milieu en mobiliteit", klinkt het in een aankondiging. ACLVB wijst erop dat het geld dat vrijkwam bij de inlevering van een bedrijfswagen voor "vakbonden én werkgevers moest (...) dienen voor de aanschaf van een fiets of treinabonnement. De regering dacht er jammer genoeg anders over en besliste eenzijdig om bedrijfswagens om te zetten in een jaarlijks uit te betalen bedrag." Zo'n beslissing noemt de liberale vakbond "toch wel een vreemde gang van zaken voor een land dat dezer dagen kreunt onder de files en CO2-uitstoot".

In zes steden voert de vakbond daarom een pamflettenactie, om "een duidelijk signaal te geven aan de federale regering en de deelstaatregeringen". ACLVB wil een beter mobiliteitsbudget en vraagt dat "regeringen ten volle rekening houden met de ideeën en mobiliteitsvoorstellen van werknemers".

De actie wordt gevoerd in Antwerpen, op het kruispunt van de aansluiting Noorderlaan met de Italiëlei en de Londenstraat, rond Gent op de aansluiting van de N456 met de Schoonstraat in Evergem, in Brussel aan parking Delta en op het kruispunt van de Keizer Karellaan en de Dendermondestraat en in Roeselare op het kruispunt van de N36 en de Oekensestraat. Ook in Charleroi en Luik zullen pamfletten uitgedeeld worden.

bron: Belga