Wat te doen dit weekend? Hier zijn enkele ideetjes

Ben je nog op zoek naar leuke ideeën voor het weekend? Bij Metro ben je aan het juiste adres.
door
Jelle
Leestijd 1 min.

Fortbom

2 & 3/9 in Mortsel

Foto stad Mortsel

Fortbom is het gekke familiefeest in het prachtige Fort 4 in Mortsel waarmee Theater FROE FROE en consoorten het einde van de vakantie en het begin van het nieuwe schooljaar vieren. Er zijn voorstellingen en installaties van FROE FROE zelf (De Bangelijke Sprookjesmolen) maar ook van verwanten zoals Ultima Thule (Dans Me), Jelle Marteel (Een pippo) en Audrey Dero (Hip Hip Cabine).

Het Theaterfestival

Nog t.e.m. 10/9 in Brussel

Foto Frank Bassleer

Een mens raakt al eens de weg kwijt in het overdadige theateraanbod, maar gelukkig is er Het Theaterfestival als gids. Een jury selecteert jaarlijks de meest belangwekkende voorstellingen van het afgelopen seizoen. Risjaar Drei, Five Easy Pieces, Chasse Patate... Het is de 'Net gemist' van de podiumkunsten: wie tijdens vorig seizoen deze theaterhoogtepunten door zijn vingers liet glippen, krijgt nu in Brussel een tweede kans.

Jazz in ‘t Park

T.e.m. 3/9 in Gent

Foto stad Gent

Jazz in 't Park is ook een beetje jazz sur l'herbe: het Zuidpark vormt de groene achtergrond voor het gezelligste der jazzfestivals. Traditioneel sluit Jazz in 't Park de zomer af, en het doet dat dit jaar met schoon volk als Black Mango en het Bart Defoort Quintet. Extraatje: schoolgaande kinderen zijn tijdens het festival welkom om nieuwe boeken en schriften meteen te voorzien van gratis Jazz in 't Park-kaftpapier. Cool!

Kunstenfestival Watou

Nog t.e.m. 3/9 in Watou

Foto Westhoek

Het Kunstenfestival gaat zijn laatste weekend in, dus rep je nog snel naar die schone uithoek van de Westhoek waar poëzie en beeld in een innige omhelzing op je wachten. Intendant Jan Moeyaert en poëziecurator Willy Tibergien kozen dit jaar als overkoepelend thema 'over alleenigheid en ondraaglijke eenzaamheid' – met de melancholische nazomer en de herfst in zicht kunnen we ons daar helemaal in vinden.

Congo aan Zee

3/9 in Oostende

Foto Kiripi Katembo Foundation

De tweede editie van het dagfestival Congo aan Zee is een hommage aan de in 2015 overleden fotograaf Kiripi Katembo Siku (foto). Een hele dag lang wordt hij in CC De Grote Post geëerd met een expo, een poetry slam, gesprekken en een beetje Congolese ambiance – we heffen bij een hapje en een drankje het glas op hem.