Valt deze dip binnenkort meer in de smaak dan hummus?

Valt deze dip binnenkort meer in de smaak dan hummus?
Instagram / aichabouhlou

Tegenwoordig smeren, dippen en eten we massaal hummus. Maar volgens trendwatchers krijgt deze lekkernij binnenkort concurrentie van een andere smeuïge, veganistische spread.

Hummus is in korte tijd razend populair geworden. Anno 2017 is het in zowat alle supermarkten kant-en-klaar te verkrijgen en wordt het en masse geserveerd tijdens het apertief. Foodies die dol zijn op deze puree van kikkererwten, moeten uit hun doppen kijken voor een nieuwe dip genaamd muhammara.Oorspronkelijk komt deze dip uit Syrië, maar volgens The Independent is het bezig aan een flinke opmars in het Verenigd Koninkrijk. Zo zijn er steeds meer en meer restaurants die muhammara aanbieden tijdens de zondagse brunch. Ook culinair journaliste Rachel Hosie is er verzot op. “Het is fantastisch dat muhammara bij steeds meer plekken op de menu staat”, klinkt het enthousiast. “Of het lekkerder is dan hummus durf ik niet zeggen, maar van mij mag het best nog wat populairder worden.”

Zéér rood

Letterlijk betekent muhammara trouwens “zéér rood”. Het is niet moeilijk om te raden waar die naam vandaan komt, want de dip heeft een watertandend lekkere rode kleur. Nogal wiedes als je weet dat het gemaakt wordt van geroosterde rode paprika, walnoten, olijfolie, look, geroosterde nootjes en granaatappelmelasse.

A post shared by Zayt & Zaatar (@zandzdc) on