Weerbericht – Nat einde van schoolvakantie

Donderdagochtend start zwaarbewolkt met lichte regen in het oosten en nog tijdelijk in het centrum van het land. In het westen is het daarentegen droog met opklaringen die zich in de loop van de dag uitbreiden naar het oosten. In de namiddag komen er vanaf het westen opnieuw meer wolken en kunnen er enkele buien vallen. De maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 20 graden in de Kempen. De wind waait matig uit west tot noordwest en zwakt op het einde van de dag af. Dat meldt het KMI. Donderdagavond sterven de buien uit en deze nacht wordt het rustig en droog met op vele plaatsen opklaringen. Vooral in de kuststreek is er nog wel een kleine kans op een bui. Er kan ook nevel en mist gevormd worden. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 11 of 12 graden in het centrum.
Vrijdag wordt het wisselvallig met opklaringen, bewolkte perioden en enkele buien, die na de middag waarschijnlijk talrijker en heviger worden. Een plaatselijke donderslag is dan ook niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 20 graden in de Kempen.
Zaterdag verwacht het KMI weinig verandering. Het blijft vrij fris en wisselvallig met soms enkele buien, mogelijk met een donderslag. Maxima tot 19 graden bij een zwakke noordenwind. Zondag is er nog kans op buien. Die kans lijkt het grootst voor het oostelijk deel van het land. Maxima tussen 15 en 20 graden.
Maandag profiteren we van een hogedrukwig boven de Noordzee. We krijgen droog weer met brede opklaringen en maxima die plaatselijk net boven de 20 graden uitkomen.
Dinsdag en woensdag neigen de verwachtingen naar een droog weerbeeld. De regenzones zijn echter wel niet veraf en liggen boven Duitsland. Het is wisselend bewolkt, met meer bewolking in het oosten. Maxima tot 21 of 22 graden.

bron: Belga