VS sturen extra troepen naar Afghanistan

VS sturen extra troepen naar Afghanistan
VS sturen extra troepen naar Afghanistan

De Amerikaanse minister van Defensie James Mattis heeft bevestigd dat de VS extra soldaten naar Afghanistan sturen. Hij heeft daarvoor decreten ondertekend. Tien dagen geleden had president Donald Trump al aangekondigd dat hij het Amerikaanse engagement in Afghanistan wil versterken. “Ja ik heb decreten ondertekend, maar het is nog niet compleet”, aldus Mattis aan de pers, zonder een cijfer te geven over hoeveel soldaten er naar Afghanistan worden gestuurd. “Met andere woorden, ik heb sommige van de decreten ondertekend voor troepen die zullen gaan en we zijn de specifieke gevallen aan het identificeren.”

Mattis voegt nog toe dat de extra troepen “het Afghaanse leger moet helpen om op een efficiëntere manier te vechten. Het zijn meer adviseurs, meer helpers, die bijvoorbeeld bijstand kunnen leveren aan de artillerie”.

Eerder raakte al duidelijk dat de VS het aantal soldaten in Afghanistan met bijna 4.000 zou verhogen. Woensdag meldde het Pentagon ook nog dat er momenteel 11.000 Amerikaanse soldaten in Afghanistan zijn, ruim een kwart meer dan het aantal van 8.400 dat tot dusver werd opgegeven.

Bron: Belga