Van Vleuten brengt ook tijdrit Boels Ladies Tour op haar naam

Van Vleuten brengt ook tijdrit Boels Ladies Tour op haar naam

Annemiek van Vleuten heeft de tijdrit in de Boels Rental Ladies Tour (WorldTour) gewonnen. De Nederlandse van Orica-Scott legde het parcours van 16,9 kilometer in Roosendaal af in 22:12, goed voor een gemiddelde van 45,68 km per uur. Daarmee was ze vier seconden sneller dan Europees kampioene tegen de klok Ellen van Dijk (Sunweb). Linda Villumsen (Team VéloConcept) eindigde op 26 seconden op een derde plek. Onze landgenote Ann-Sophie Duyck werd zevende op 38 seconden. Dinsdag won Van Vleuten ook al de proloog in deze Ladies Tour. Opvallend nieuws vooraf aan de tijdrit: Lizzie Deignan, wereldkampioene van 2015, kwam niet meer aan de start. De renster van het Boels-Dolmans Cycling Team werd getroffen door een acute blindedarmontsteking en moest meteen onder het mes. Het is nog niet duidelijk hoelang ze aan de kant staat, een tegenvaller voor de Britse die afgelopen zondag nog de GP Plouay (WorldTour) won.

Onze landgenote en vice-Europees kampioene tegen de klok Ann-Sophie Duyck zette een sterke chrono neer. Ze dook 38 seconden onder de besttijd van Roxane Knetemann, maar toen moesten nog enkele specialisten aan de bak. Lang zou ze niet op de hotseats vertoeven, want de Duitse Mieke Kröger legde tien minuten later het parcours één seconde sneller af en uiteindelijk zou Duyck als zevende eindigen.

De zege was dus voor Annemiek van Vleuten en daarmee verstevigt ze haar leidersplaats in het klassement. Ze telt nu negen seconden voorsprong op Van Dijk en 40 tellen op Lisa Brennauer.

bron: Belga