Rode Duivels - Rode Duivels op zucht van WK na doelpuntenkermis tegen Gibraltar

De Rode Duivels hebben donderdagavond op Sclessin in Luik op de zevende speeldag in groep H van de WK-kwalificaties met 9-0 (rust: 6-0) gewonnen van Gibraltar. De Rode Duivels hielden net als eind vorig jaar in het Portugese Faro een doelpuntenkermis tegen de voetbaldwergen uit Gibraltar en stonden bij de rust al 6-0 voor, na twee treffers van Romelu Lukaku (21. en 38.) en doelpunten van Dries Mertens (16.), Thomas Meunier (18.), Axel Witsel (27.) en Eden Hazard (45.). Een doelpunt van Dries Mertens werd nog afgekeurd wegens buitenspel. Enige minpunt was de uitsluiting van Axel Witsel, al was de rode kaart met de rust in zicht wel een zware bestraffing voor de overtreding van Witsel, die er zondag in Griekenland dus niet bij zal zijn.

Na de kampwissel kwam de historische 10-1 van tegen San Marino nog in zicht. Meunier lukte met nog twee treffers een hattrick (61. en 67.) en ook Lukaku (84.) prikte van op de stip nog zijn derde van de avond tegen de netten. Ook Gibraltar stond toen met tien, na rood voor Erin Barnett. Lukaku kwam nog enkele keren bij zijn vierde van de avond.

In de stand doen de Duivels van bondscoach Roberto Martinez dankzij de draw van Griekenland tegen Estland (0-0) en de nederlaag van Bosnië-Herzegovina in Cyprus (3-2) een uitstekende zaak. België vergroot zijn voorsprong in de stand op Griekenland tot zes punten, Bosnië volgt nu als nummer drie op acht punten. Met een zege in Griekenland zijn de Duivels altijd groepswinnaar en ook met een gelijkspel mogen ze zich opmaken voor Rusland. Griekenland en Bosnië kunnen dan enkel nog op gelijke hoogte komen, maar dan is het doelpuntensaldo doorslaggevend en daarin zijn de Belgen ongenaakbaar met +31 tegenover +7 en +7.