Rode Duivels - "Heel mooi dat andere landen punten laten liggen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de 9-0 monsterzege tegen Gibraltar van donderdagavond op de zevende speeldag in groep H en de onverwachte uitschuivers van Griekenland (0-0 in eigen huis tegen Estland) en Bosnië-Herzegovina (3-2 nederlaag in Cyprus) kunnen de Rode Duivels de WK-kwalificatie met nog drie speeldagen te gaan bijna niet meer mislopen. Dat beseft ook Dries Mertens, die met een gelukje de openingstreffer scoorde op Sclessin. "Het is heel mooi dat de andere landen punten laten liggen", vertelde Mertens na de wedstrijd. "Tegen ploegen zoals Gibraltar weet je dat je even moet concentreren en snel druk zetten opdat het makkelijker wordt. Op die manier boek je zelf een vlotte zege en dan is het aan de andere teams om geen punten te laten liggen."

Met negentien punten uit zeven wedstrijden en een voorsprong van zes punten op Griekenland en acht op Bosnië hebben de Rode Duivels zondagavond in Piraeus nog één zege nodig om mathematisch helemaal zeker te zijn van de groepswinst en de kwalificatie voor het WK van komend jaar in Rusland. Ook met een gelijkspel is de WK-kwalificatie zo goed als binnen, aangezien Griekenland en Bosnië dan enkel nog langszij kunnen komen en bij een gelijke stand het doelpuntensaldo doorslaggevend is.

De Duivels zouden in Griekenland dan ook Eden Hazard goed kunnen gebruiken. De aanvoerder vierde donderdagavond zijn rentree na een enkelbreuk. "Ik ben klaar om te spelen, maar het is de coach die beslist", vertelde Hazard aan AFP. "We zullen wel zien. Wat mijn wedstrijd betreft, ben ik tevreden. Ik heb ritme opgedaan en het gevoel zat goed."

bron: Belga