Michel sluit vermogenskadaster uit

Michel sluit vermogenskadaster uit

Er komt geen vermogenskadaster om te weten welke effectenrekeningen onder de effectentaks zullen vallen die de federale regering plant. Dat heeft premier Charles Michel vandaag in La Libre en op Bel-RTL gezegd. “We gaan samenwerken met de banksector en de financiële wereld om een zo eenvoudig mogelijk systeem op poten te zetten dat toelaat om de taks te heffen”, aldus Michel op Bel-RTL. Die taks op effectenrekeningen zal volgens Michel betrekking hebben op weinig burgers en past volgens hem ook in de bredere fiscale hervorming.
De premier spreekt van een “verschuiving van belastingen” waarbij het de bedoeling is werk minder te belasten. “We bekijken daarbij welke alternatieve inkomstenbronnen we kunnen inzetten om zaken van algemeen belang te financieren”, aldus premier Michel.

Wat de stakingsdreiging bij het spoor op 10 oktober betreft, roept de premier iedereen op “sereniteit te tonen om resultaten te boeken”. Maar volgens hem is het “onaanvaardbaar dat studenten en mensen die naar hun werk gaan te gijzelen”. Een andere grote uitdaging wordt het energiepact dat de federale regering wil afsluiten met de deelentiteiten. “Ik heb aan minister van Energie Marie Christine Marghem gevraagd het werk te versnellen om in het eerste trimester van 2018 een akkoord te bereiken”, aldus premier Michel.

bron: Belga