Marczynski bezorgt Lotto Soudal tweede ritzege in Vuelta

De Pool Tomasz Marczynski (Lotto Soudal) heeft de twaalfde etappe in de Ronde van Spanje (WorldTour) op zijn naam geschreven. Na 160,1 kilometer tussen Motril en Antequera kwam de 33-jarige Pool solo over de streep na een beslissende demarrage op de slotklim, 52 seconden later haalde de Spanjaard Omar Fraile (Dimension Data) het van zijn landgenoot José Joaquin Rojas (Movistar), de Pool Pawel Poljanski (Bora-Hansgrohe) en de Nederlander Stef Clement (LottoNL-Jumbo) in de spurt om de tweede plaats. Vorige week was Marczynski ook al de beste in de zesde etappe.

Nadien was het wachten op Chris Froome. De Britse rodetruidrager kwam in de finale nog ten val, maar kon de schade nog beperken en verloor uiteindelijk twintig seconden op de Italiaan Vincenzo Nibali, zijn eerste belager in het klassement.

Morgen wordt de dertiende etappe in deze Vuelta gereden, een rit over 198 kilometer met start in Coin en aankomst in Tomares.