Kwal. WK 2018 – Portugal en Zwitserland verwennen hun thuisfans

Kwal. WK 2018 - Portugal en Zwitserland verwennen hun thuisfans

Portugal heeft op de zevende speeldag in Groep B van de Europese kwalificaties voor het WK 2018 in Rusland een makkelijke thuiszege geboekt. De Europese kampioen klopte donderdag de Faeröer met 5-1. Ook Zwitserland, dat groepsleider blijft, pakte de drie punten tegen Andorra (3-0). De onvermijdbare Cristiano Ronaldo (4. en 30., op penalty) bezorgde Portugal een 2-0 voorsprong. Maar de aansluitingstreffer van Baldvinsson (39.) deed de thuisploeg schrikken. Via Carvalho (59.), opnieuw Ronaldo (65.) en Oliveira (85.) won Portugal uiteindelijk met 5-1.
In een uitgeregend Sankt Gallen hield Zwitserland het tegen Andorra al bij al zuinig. De Zwitsers klopten het team uit de dwergstaat met 3-0. Seferovic (44. en 63.) en Lichtsteiner (69.) troffen raak. De partij lag even stil wegens hevige regen.
Hongarije hield de punten thuis tegen Letland (3-1). Kadar (7.) en Szazal (27.) tekenden voor de 2-0, maar Freimanis (41.) scoorde tegen. Een eigen doelpunt van Solovjovs (69.) zorgde voor de 3-1 eindstand.
Zwitserland blijft met een perfect rapport, 21 punten uit zeven matchen, de stand in groep B aanvoeren. Portugal (18 punten) volgt op de tweede plaats. Hongarije (10 punten), de Faeröer (5 punten), Andorra (4 punten) en Letland (3 punten) spelen enkel nog voor de eer.
Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de eindronde in Rusland, de tweede speelt barrages. Zwitserland maakt op de slotspeeldag nog de verplaatsing naar Portugal.

bron: Belga