Kwal. WK 2018 - Nederland ziet WK-kansen slinken na 4-0 pandoering in Frankrijk

Het Nederlands elftal heeft de kansen op kwalificatie voor het WK verder zien slinken. De ploeg van bondscoach Dick Advocaat ging donderdag in het Stade de France kansloos onderuit tegen Frankrijk: 4-0. De achterstand van Oranje op de Fransen in groep A liep daardoor op tot zes punten, met nog drie duels te gaan. Antoine Griezmann zette het dominante Frankrijk al in de veertiende minuut op voorsprong. Oranje moest na een uur spelen met tien man verder, nadat Kevin Strootman met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd. Advocaat bracht Robin van Persie in het veld en zag Arjen Robben enkele minuten later een grote kans op de gelijkmaker missen. Kort daarna schoot Thomas Lemar de 2-0 binnen. In de slotfase werd het leed van Oranje alleen maar groter door doelpunten van Lemar en invaller Kylian Mbappé.

Bulgarije heeft het Nederlands elftal nog een sprankje hoop gegeven op het behalen van de tweede plaats in de kwalificatiegroep voor de wereldtitelstrijd. In Sofia versloeg het land Zweden met 3-2. Ivaylo Chochev maakte in de slotfase het winnende doelpunt.

Oranje zakte door dat resultaat weliswaar naar de vierde plaats, met zes punten achterstand op Frankrijk, drie op Zweden en twee op Bulgarije, maar krijgt in de resterende drie duels Bulgarije en Zweden nog op bezoek. Dat betekent dat de formatie van Dick Advocaat, die zelf kansloos van Frankrijk verloor, het behalen van een ticket voor de play-offs nog in eigen hand heeft.