Karel Van Eetvelt moet voor nieuwe wind zorgen bij Febelfin

Karel Van Eetvelt moet voor nieuwe wind zorgen bij Febelfin

Karel Van Eetvelt is officieel voorgesteld als nieuwe CEO bij bankenkoepel Febelfin. De huidige Unizo-topman volgt op 1 oktober Michel Vermaerke op. “Ik kijk ernaar uit om de uitdagingen die op de sector afkomen aan te nemen, al zal ik eerst nog wat moeten studeren.” Van Eetvelt was al sinds eind 2004 aan de slag bij zelfstandigenorganisatie Unizo, maar kiest bij Febelfin volop voor een nieuwe uitdaging. “Er is geen dag geweest dat ik niet met plezier ging werken bij Unizo, maar als je lange tijd iets doet worden veel zaken toch wat repetitief. Hier ga ik een nieuwe uitdaging vinden en daar kijk ik echt wel naar uit”, klonk het.

De 51-jarige Van Eetvelt moet bij de bankenkoepel voor een nieuwe wind zorgen. “De financiële sector zal in de komende jaren met heel wat uitdagingen geconfronteerd worden. Daarom moeten we opnieuw reorganiseren, naar een ‘Febelfin 3.0′”, zegt voorzitter Johan Thijs. Dat Van Eetvelt niet uit de financiële wereld komt, vinden ze bij de bankenkoepel een voordeel. “We hebben iemand nodig die met andere ogen naar de sector kan kijken.”

Ook het feit dat Van Eetvelt bekendstaat als iemand die erg aanwezig is in het publieke debat, is een pluspunt. “We staan ook op het vlak van reputatie voor een grote uitdaging. Karel is een goeie communicator en een bruggenbouwer, die relaties kan opbouwen met de buitenwereld.”

Thijs zette tot slot huidig CEO Michel Vermaerke, die twaalf jaar lang aan het roer stond bij Febelfin, nog even in de bloemetjes. “Als we staan waar we vandaag staan, is dat dankzij hem. Hij heeft de sector in erg moeilijke tijden op koers gehouden.”

bron: Belga