Italiaan voor Chelsea, Spanjaard voor Tottenham op Transfer Deadline Day

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Engelse voetbalclub Chelsea heeft zich op de laatste dag van de transferperiode nog defensief versterkt. De landskampioen bereikte een overeenkomst met het Italiaanse Torino over rechtsachter Davide Zappacosta. Tottenham wist dan weer de Spaanse spits Fernando Llorente bij de Welshe club Swansea weg te plukken. Die nam dan weer zijn voormalige spits Wilfred Bony opnieuw in huis. De 25-jarige verdediger wordt voor 23 miljoen pond plus bonussen de ploeggenoot van Hazard, Courtois en Batshuayi, melden de Britse media. De transfer werd ondertussen bevestigd door Chelsea en Torino. Zappacosta werkte al met Chelsea-coach Conte samen bij de Italiaanse nationale ploeg.

Tottenham kwam vorig jaar net na Chelsea in het klassement. In een hoop om dit jaar dat tikkeltje beter te doen trokken de Londenaars de Spaanse spits Fernando Llorente aan. De spits zal in de ploeg van Vertonghen, Dembele en Alderweireld de concurrentie moeten aangaan met Harry Kane, de topschutter van vorig jaar. Tottenham betaalt voor de 32-jarige Spanjaard naar verluidt 12 miljoen pond.

Swansea gebruikte dan weer dat transfergeld om een oudgediende aan te trekken. De Welshe club hoopt dat de Ivoriaan Wilfred Bony zijn eerste periode tussen 2013-2015 kan evenaren. Sky Sport weet dat Swansea op zijn beurt 12 miljoen pond aan Manchester City. In 2015 betaalden de Citizens nog 28 miljoen pond voor de topschutter in de Premier League in 2014.

bron: Belga