Hertoginnedal gaat op 9 september uitzonderlijk open voor het publiek

Hertoginnedal gaat op 9 september uitzonderlijk open voor het publiek

Hertoginnedal is meer dan de favoriete onderhandelingsplaats van verscheidene premiers van België en dat mag het publiek op 9 september tussen 10.00 uur en 18.00 uur ontdekken tijdens een uitzonderlijke opening van het domein en zijn kasteel in Oudergem. De gelegenheid voor de opening is de herdenking van drie historische gebeurtenissen. Op 8 september 1917 vond in Hertoginnedal een liefdadigheidsbijeenkomst ten voordele van de Belgische en Franse oorlogsweeskinderen plaats. Ook is het in 2017 de 100ste verjaardag van de restauratie van de Sint-Annakapel, en de 60ste verjaardag van ondertekening van het Verdrag van Rome, dat in Hertoginnedal onderhandeld werd. Alle drie gebeurtenissen dragen bij tot de rijke geschiedenis van het domein.

Een pedagogisch parcours zal die geschiedenis van Hertoginnedal uitleggen, maar bovenal mogen bezoekers zich verwachten aan muziek met concerten van het Osiriskoor van Oudergem, de jachthoornblazers van de Cercle Royal Saint Hubert, of leerlingen van de Académie de Musique et des Arts de la Scène van Watermaal-Bosvoorde.

“Het is ons gelukt zelfs het kasteel de deuren te laten openen voor een muzikale rondleiding ondersteund door piano en zang”, vertelt Sophie de Vos, schepen van Cultuur in Oudergem. “Daarnaast hebben we het plezier het Osiriskoor te ontvangen in de Sint-Annakapel.”

bron: Belga