Chris Froome na val en tijdsverlies: "Ik ben in orde"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Door een fietswissel, een valpartij en een stevige achtervolging werd het een spannend slot van de twaalfde Vuelta-etappe voor leider Chris Froome. "Ik ben niet geblesseerd", suste de Brit van Team Sky na afloop. In de afdaling van de Puerto del Torcal stond de Ronde van Spanje even op zijn kop. Leider Chris Froome moest eerst naar de kant door een technisch probleem, en hij zat nadien nog maar goed en wel op zijn reservefiets of hij ging in een bocht tegen het asfalt. Met de nodige kleerscheuren schudde Froome samen met ploegmaats Poels en Nieve nog een stevige achtervolging uit de benen. De achterstand op gevaarlijkste concurrent Vincenzo Nibali bleef beperkt tot twintig seconden, in de stand heeft Froome nog steeds 59 seconden voorsprong op de Italiaan.

De schade in het klassement bleef dus beperkt en ook de lichamelijke averij blijkt mee te vallen. Tijdens de rit waren alleen enkele kleine schaafwonden zichtbaar bij Froome, die naarstig mee zijn werk deed tijdens de achtervolging. "Ik ben in orde", zei de Brit zelf ook na afloop van de rit. "Het is natuurlijk nooit leuk om te crashen zoals ik deed, maar ik ben vooral dankbaar dat ik niet geblesseerd ben en dat alles goed is voor morgen."

"Dit herinnert er ons aan dat de wedstrijd niet voorbij is vooraleer we Madrid bereiken. Er wachten nog veel grote dagen, en we zullen ons best blijven doen tot het einde. Het is nooit leuk om tijd te moeten verliezen, maar ik heb een fantastische ploeg rond me. Vandaag had ik twee ploegmaats bij me tot helemaal aan het einde. Het was eigenlijk een rustige dag, tot Alberto Contador aanviel op de slotklim. Zijn inspanning was een mooie, en hij hield er wat tijdswinst aan over."

bron: Belga