10 miljoen voor Vlaamse toeristische trekpleisters

10 miljoen voor Vlaamse toeristische trekpleisters

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert via Toerisme Vlaanderen bijna 10 miljoen euro in zes toeristische trekpleisters, gaande van het mijnerfgoed be-MINE PIT in Beringen tot de Gruuthusesite in Brugge. Bedoeling is om Vlaanderen nog aantrekkelijker te maken voor toeristen. Minister Weyts en Toerisme Vlaanderen mikken bewust op grotere projecten omdat die een hefboom kunnen vormen voor het toerisme in de bredere regio en ‘Vlaanderen’ als merk kunnen versterken. “We mikken hoog”, zegt minister Weyts. “We hebben unieke projecten gezocht én gevonden. Buitenlandse bezoekers zullen Vlaanderen zo echt kunnen ervaren. En ook de Vlamingen zelf zullen achterover vallen van het niveau van wat we te bieden hebben”.

Van de pot van 10 miljoen euro gaat 3,5 miljoen euro naar het mijnerfgoedproject be-MINE PIT in Beringen. Bedoeling daar is om bezoekers onder te dompelen in de vroegere mijnwerkerswereld. Daarnaast gaat 2,8 miljoen euro naar een betere ontsluiting van het Zoniënwoud en 1,2 miljoen euro naar de verdere ontwikkeling van de Brugse Gruuthusesite.

Verder gaat 1,2 miljoen euro naar uitbouw van de Wintertuin in het Ursulinenklooster in Mechelen, 400.000 euro naar het project “The Homeland of Cycling” rond het Vlaamse wielertoerisme- en erfgoed en ruim 300.000 euro naar het project “Sacred Books/Secret Libraries” voor de ontsluiting van de boekencollecties van twee Brugse kloosters. Een overzicht van de projecten is terug te vinden via: www.toerismevlaanderen.be/goedgekeurdehefboomprojecten

bron: Belga