Dankzij deze vijf tips heb je sowieso touche op Tinder

Tinder
AFP / L. Bonaventure

Wie succes wil hebben op de datingapp Tinder, draagt beter geen zonnebril en moet zichzelf prominent in beeld zetten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Utrechtse neuromarketingbureau ST&T Research.

Een team neurowetenschappers heeft de hersenactiviteit van 28 jongvolwassenen gemeten op het moment dat ze aan het swipen waren. “We konden het niet laten eens uitvoerig te onderzoeken wat er in het brein gebeurt tijdens het tinderen”, vertelt neurowetenschapper Tom Van Bommel aan het Algemeen Dagblad. “En eigenlijk gebeurt er hetzelfde als wanneer je bijvoorbeeld een Mars ziet of iets anders wat je lekker vindt. Je hersenen registreren ‘ik wil dit hebben’.”

Uit de resultaten bleek dat vooral een eenvoudige foto aanslaat. “Hoe simpeler de foto, hoe aantrekkelijker de persoon wordt gevonden”, klinkt het.

Toch mogen er op je profiel geen saaie plaatjes staan die eerder op een LinkedIn-profiel thuishoren. “Maak binnen de beperkingen een spannende foto. Het hoeft dus niet saai te zijn, als er maar niet te veel dingen of verschillende kleuren zijn die afleiden. Het is de kunst om er goed over na te denken.”

Van Bommel en zijn collega’s hebben enkele heel concrete tips voor de Tinderaars.

1. Sterk kleurcontrast

Maak het contrast tussen jou en de achtergrond heel duidelijk. Daarbij kan Photoshop helpen. Maak de achtergrond donkerder of lichter om jouw eigen kleuren en belichting te accentueren.

2. Sobere achtergrond

Zorg ervoor dat je niet verdwijnt in een achtergrond met veel verschillende vormen en kleuren. Dat leidt alleen maar de aandacht af.

3. Alleen

Kies voor foto’s waar geen andere mensen opstaan. Ons brein moet in een fractie van een seconde kunnen begrijpen over wie het gaat.

4. Compositie

Zet jezelf prominent in beeld. Foto’s met het bovenste een derde deel van je lichaam werken het best.

5. Gezicht

Je gezicht moet goed zichtbaar zijn. Draag daarom nooit een zonnebril en hou geen eten voor je gezicht.