Wickmayer tegen Kaia Kanepi in tweede ronde US Open

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer (WTA 129) neemt het in de tweede ronde van het US Open op tegen de Estse Kaia Kanepi (WTA 418). De 32-jarige Kanepi haalde het woensdag in haar eersterondepartij in drie sets van de Italiaanse veterane Francesca Schiavone (WTA 77): 0-6, 6-4 en 6-2. Wickmayer bereikte dinsdag al de tweede ronde door met een kleine stuntzege het Oekraïense 28e reekshoofd Lesia Tsurenko (WTA 30) in twee sets huiswaarts te sturen: 6-3 en 6-1 na 1 uur en 22 minuten.

In de onderlinge confrontaties tussen Wickmayer en Kanepi staat het 3-3, hun laatste partij dateert wel al van 2011 in Brussel. Toen trok onze landgenote aan het langste eind. Op het US Open stonden ze in 2010 al eens tegenover mekaar, toen was de zege in de vierde ronde voor Kanepi, een speelster die vijf jaar geleden nog in de top vijftien van de wereld stond.

De recent gehuwde Wickmayer bereikte in 2009 de halve finales van het US Open, een jaar later was ze er goed voor de vierde ronde. In haar vorige zes deelnames op Flushing Meadows geraakte ze echter nooit meer verder dan de tweede ronde. Vorig jaar was de openingsronde het eindstation, na een nederlaag tegen de Duitse Julia Görges.

bron: Belga