US Open - Elise Mertens beleefde "unieke ervaring in New York"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Elise Mertens (WTA 39) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van de US Open, maar blikte desondanks toch tevreden terug op haar deelname aan het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Ze verloor in het Arthur Ashe Stadium met 6-3 en 7-6 (8/6) tegen de Amerikaanse thuisspeelster Madison Keys (WTA 16). "Ik heb een unieke ervaring beleefd. Het was een enorm privilege om in dit stadion te mogen spelen", aldus Mertens. "Het is om dit soort mogelijkheden mee te maken dat ik de laatste jaren zo hard getraind heb. Het Arthur Ashe Stadium is immens en er was ongelooflijk veel lawaai toen het dak door de regen gesloten moest worden. Dat was toch een beetje raar en ik had even tijd nodig om dat gewoon te worden. Daarna lukte het mij om vrijuit te spelen en denk ik dat ik een zeer goede wedstrijd gespeeld heb."

De 21-jarige Mertens deed inderdaad meer dan enkel de schade beperken tegen Madison Keys, die in 2015 al de halve finales van de Australian Open bereikte en al drie WTA-titels op haar palmares heeft staan. Mertens kreeg in de tweede set zelfs een setpunt bij 6-5 in de tiebreak, nadat ze teruggekomen was van een 4-2 achterstand.

"Het enige wat ik me kan verwijten, is dat ik iets agressiever had moeten spelen bij dat setpunt, maar achteraf is het natuurlijk makkelijk praten. Ik heb voor elk punt gevochten en ik heb zo goed mogelijk vastgehouden aan mijn tactisch plan. Speelsters zoals Keys slagen er steeds in om hun beste spel boven te halen op de belangrijke momenten. Maar goed, er valt enorm veel mee te nemen uit deze wedstrijd."

bron: Belga