Nog regenachtig tot het einde van de week

Nog regenachtig tot het einde van de week

De kans op buien neemt deze namiddag toe. Het kan daarbij ook onweren: lokaal kan er veel regen vallen, en ook wat hagel en hevige rukwinden zijn niet uitgesloten. Aan de kust wordt het tot 19 graden, in het centrum tot 25 graden en in Belgisch Lotharingen zelfs 27 graden. Dat meldt het KMI. In het centrum en oosten van het land worden vanavond nog enkele intense buien, mogelijk met onweer, verwacht. In het westen is er nog kans op enkele lichte buitjes. Ook in de eerste helft van de nacht blijft er kans op buien. In de tweede helft van de nacht wordt het geleidelijk droger vanuit het westen. De minima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 14 of 15 graden in het centrum.

Morgenvoormiddag is het droog en zijn er opklaringen, met enkel ten zuiden van Samber en Maas zwaarbewolkt weer met enkele buien. Elders is het droog en zijn er opklaringen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking overal toe en is er kans op een bui. De maxima liggen rond 14 graden op de toppen van de Ardennen en 20 graden in het centrum. In de avond en nacht van donderdag op vrijdag wordt het droog met op vele plaatsen opklaringen. Aan de kust moet men wel nog rekening houden met een kleine kans op enkele buitjes.

Het blijft ook vrijdag wisselvallig, met soms opklaringen en soms bewolkte perioden. Vooral in de namiddag kan het regenen, en wat gedonder is daarbij niet uitgesloten. De maxima liggen tussen 15 graden in de Hoge Venen en 20 graden in de Kempen. Zaterdag is er weinig verandering: het blijft vrij fris en wisselvallig met soms enkele buien. Zondag is er nog kans op buien, vooral in het oosten. Maxima tussen 12 en 19 graden.

Begin volgende week profiteren we van een hogedrukwig boven de Noordzee, waardoor we op maandag droog weer met brede opklaringen en maxima net boven de 20 graden krijgen.

bron: Belga