Kwal. EK U21 – Landry Dimata heeft een stap vooruit gezet in Duitsland

Kwal. EK U21 - Landry Dimata heeft een stap vooruit gezet in Duitsland

Landry Dimata is voor de eerste keer terug in België sinds zijn overstap naar het Duitse Wolfsburg. De negentienjarige aanvaller werd door bondscoach Johan Walem opgeroepen voor de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije, dinsdag in Leuven, voor het EK U21 van 2019. “Het is altijd een eer om geselecteerd te worden voor mijn land”, vertelde Dimata woensdag in Tubeke. “We hebben een dubbel doel. We willen ons eerst plaatsen voor het EK en dan voor de Olympische Spelen. Het EK speelt zich volgend jaar af in Italië, een echt voetballand. En deelnemen aan de Spelen zou al helemaal geweldig zijn. Het is een dubbel doel dat we zelf kunnen bereiken, te beginnen met de wedstrijd tegen Turkije.”
Deze zomer maakte Dimata de overstap van Oostende naar Wolfsburg. “Ik ben zeer blij. Het is een nieuwe stap vooruit voor mij. De club heeft veel veranderd en wil een beter seizoen dan het vorige, dat zeer moeilijk verliep. Ik ben zeer goed ontvangen door spelers zoals Joshua Guilavogui, Jakub Blaszczykowski en Mario Gomez.”
Vooral van Mario Gomez, die in 70 interlands voor Duitsland 30 doelpunten maakte, verwacht Dimata veel te leren. “Gomez, dat is klasse. Hij heeft een goed imago en iedereen kent hem in Duitsland. Het is een plezier om met hem te werken.”
Zijn ex-club Oostende kent een dramatisch seizoensbegin met vijf nederlagen in evenveel wedstrijden in de Belgische competitie. “Natuurlijk raakt mij dat. Het is de club die mij vertrouwen heeft gegeven en mij de kans heeft gegeven om mij te tonen. Ik zie ze als een familie. Dus natuurlijk doet het pijn, maar ik blijf vertrouwen hebben en ik hoop dat de situatie snel zal veranderen.”

bron: Belga