Brusselse Buitenring versperd na ongeval in Dilbeek

De Brusselse Buitenring is woensdagavond sinds ongeveer 20.00 uur versperd ter hoogte van Dilbeek, nadat een lichte vrachtwagen er over de kop is gegaan. Dat melden het Vlaams Verkeerscentrum en de federale politie. Door het ongeval, en een eerder ongeval ter hoogte van Jette, staat er een lange file op de Buitenring. Het Verkeerscentrum raadt dan ook aan om de Brusselse Buitenring te mijden. Het eerste ongeval gebeurde omstreeks 19.00 uur ter hoogte van Jette. Daar waren een vrachtwagen en twee personenwagens betrokken bij een aanrijding, waardoor een deel van de Buitenring versperd was. Dat leidde al snel tot een file die reikte tot in Diegem.
Rond 20.00 uur ging een lichte vrachtwagen dan over de kop ter hoogte van Dilbeek. Het voertuig botste vervolgens tegen de middenberm en kwam tot stilstand in het midden van de rijbaan, zodat de hele Buitenring versperd is.
Het Verkeerscentrum raadt aan om de Buitenring te mijden. Wie vanuit het knooppunt Machelen of het knooppunt Strombeek-Bever de E19 naar Bergen en Charleroi wil bereiken, doet dat best via de Binnenring. Bestuurders die vanuit Brussel naar Gent willen, volgen het best de E19 om via Antwerpen te rijden, of kunnen via de A12 en de N16 naar de E17. Wie vanuit Hasselt naar Gent wil, rijdt ook best via Antwerpen.

bron: Belga