Brusselse Buitenring: één rijstrook vrij ter hoogte van Dilbeek

Op de Brusselse Buitenring ter hoogte van Dilbeek is woensdagavond kort voor 22.00 uur één rijstrok vrijgemaakt. Dat melden de federale politie en het Vlaams Verkeerscentrum. De Buitenring was er sinds 20.00 uur volledig versperd nadat een lichte vrachtwagen er over de kop was gegaan. Bij dat ongeval was de vrachtwagenbestuurder lichtgewond geraakt. Bij een eerder ongeval, ter hoogte van Jette, waren ook enkele bestuurders lichtgewond geraakt, aldus de politie. Het eerste ongeval gebeurde omstreeks 19.00 uur ter hoogte van Jette. Daar waren een vrachtwagen en drie personenwagens betrokken bij een aanrijding, waardoor een deel van de Buitenring versperd was. Dat leidde al snel tot een file die reikte tot in Diegem.
Rond 20.00 uur ging een lichte vrachtwagen dan over de kop ter hoogte van Dilbeek. Het voertuig botste vervolgens tegen de middenberm en kwam tot stilstand in het midden van de rijbaan, zodat de hele Buitenring versperd was. Kort voor 22.00 uur werd één rijstrook vrijgemaakt en was de file geslonken tot in Strombeek-Bever.
Het Verkeerscentrum raadt intussen nog steeds aan om de Buitenring te mijden. Wie vanuit de knooppunten Groot-Bijgaarden, Machelen of Strombeek-Bever de E19 naar Bergen en Charleroi wil bereiken, doet dat best via de Binnenring. Wie vanuit Hasselt naar Gent wil, rijdt best via Antwerpen.

bron: Belga