BK rally - Titelkandidaten zetten de eindspurt in

door
Belga
Leestijd 2 min.

Vrijdagavond gaat in Roeselare het tweede luik van het BK rally van start. In tegenstelling tot de voorbije jaren is het kampioenschap helemaal nog niet beslist. De drie overgebleven titelpretendenten, Kris Princen (Skoda Fabia R5), Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) en Kevin Abbring (Peugeot 208 T16) tekenen er allemaal present. Ruim twee maanden na afloop van de Rally van Ieper herneemt het BK rally traditiegetrouw in Roeselare waar de Omloop van Vlaanderen gereden wordt, dat is de zevende van in totaal negen rally's die meetellen voor het BK. Na afloop van de Rally van Ieper nam Limburger Kris Princen, ondanks een achtste plaats omwille van een lekke band, de leiding in het BK over van Vincent Verschueren. De Oost-Vlaming eindigde nochtans derde in Ieper, maar hij scoorde geen BK-punten omdat hij voor de start beslist had om deze wedstrijd niet te nomineren. Een foute keuze, zo bleek achteraf. Kevin Abbring deed nog beter en won de Rally van Ieper waardoor hij opnieuw helemaal meedoet voor de titel. Met twee nulresultaten achter hun namen kan het drietal zich bovendien geen fouten meer permitteren.

De drie titelpretendenten starten als favorieten, maar ze houden best rekening met thuisrijder Andy Lefevere die met een Skoda Fabia WRC aan de start komt. Verder staan onder meer Melissa Debackere (Skoda Fabia R5), Achiel Boxoen (Skoda Fabia R5), Kevin Demaerschalk (Citroën DS3 R5) en Polle Geusens (Ford Fiesta R5) aan de start.

Vrijdagavond worden er vier klassementsritten gereden, goed voor in totaal 33.06 kilometer. Het zwaartepunt van de wedstrijd ligt op zaterdag wanneer er nog eens vijftien klassementsritten gereden worden, goed voor nog eens 165.18 kilometer.

bron: Belga