Glitters op je tong is nieuwe trend

Glitters op je tong is nieuwe trend
Instagram / liza.klubnika

Als er één trend is die we deze zomer niet over het hoofd kunnen zien, dan zijn het wel de glitters. Ze worden massaal op gezichten, konten en blijkbaar ook tongen geplakt.

Eerst was het hip om je achterwerk vol te hangen met glitters en dan was er zelfs sprake van glitter tears en glittercapsules voor je vagina. Beautyblogster Jacinta Vucovic uit Melbourne breidde deze trend per ongeluk uit naar de tong. De vrouw probeerde een nieuwe glitterlippenstift uit, maar morste per abuis wat sprankelende stukjes op haar tong. Onverwachts was ze best tevreden met haar look en deelde ze het resultaat op Instagram.

Het duurde niet lang of tientallen vrouwen traden in haar voetstappen. Je kan het zo gek niet bedenken, of je komt het tegen op Instagram: van zilveren tot knalroze en andere kleurrijk versierde tongen.

Niet ongevaarlijk

Toch is deze hype niet zonder gevaar. Als je veel glitters inslikt, zal je er niet van doodgaan, maar het kan wel problemen veroorzaken met je spijsvertering. Ook is de kans groot dat je na een tijdje buikpijn krijgt. Gebruik daarom best de eetbare variant, die je bijvoorbeeld ook gebruikt om taarten en cakes te versieren.

Wil je deze rage eens uitproberen, maar weet je niet hoe te beginnen? Laat je dan inspireren door onderstaande plaatjes.

A post shared by Melanie (@melanierosewiggins) on

A post shared by ⚡️BAJUES⚡️ (@bajues) on

A post shared by ? (@filmgypsy) on

A post shared by D Breeze ? (@_global_gypsy) on

A post shared by Alyssa Rosenthal (@alyssajrose) on