Weerbericht – Warme namiddag met mogelijk wat stapelwolken

Weerbericht - Warme namiddag met mogelijk wat stapelwolken

In de loop van deze namiddag kunnen enkele stapelwolken gevormd worden, en her en der zijn er ook soms hoge wolkensluiers. De temperaturen stijgen tot 25 graden aan zee, 29 tot plaatselijk 31 graden in het centrum en in de Kempen en 26 tot 29 graden in de Ardennen, meldt het KMI. Vanavond is er in het noordwesten kans op een onweersbui. Elders is het droog en in het centrum en het oosten van het land zijn er brede opklaringen. In de loop van de nacht neemt overal de bewolking toe en vergroot de kans op een (onweers)bui, vooral in het noordwesten en noorden van het land. Het wordt een zachte nacht met minima tussen 17 en 20 graden.

Morgen is er overal kans op onweersbuien. In het zuidoosten van het land is daarbij ook hagel mogelijk. We krijgen nog maxima van 20 graden aan de kust, 23 graden in het centrum en 27 graden in het noordoosten en in de Ardense valleien. Donderdag is het vrij fris en wisselvallig met aanvankelijk veel bewolking en perioden met regen of buien. Vanuit het westen wordt het droger en verschijnen er opklaringen. De maxima schommelen tussen 16 en 20 graden bij een matige noordwestenwind.

Vrijdag blijft het fris en wisselvallig met opklaringen en wolkenvelden. In de voormiddag blijft het grotendeels droog maar vooral in de namiddag en avond verwachten we enkele buien. Maxima tussen 16 en 19 graden. Ook zaterdag komt er weinig verandering. Het blijft vrij fris en wisselvallig met kans op buien. Maxima rond 18 of 19 graden bij een zwakke noordenwind. Zondag is het wisselend bewolkt met nog kans op enkele buien, vooral dan in het oosten van het land. In het westen blijft het droog. Maxima rond 18 graden.

Maandag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden, onder invloed van een mobiele hogedrukwig boven de Noordzee. Maxima rond 20 graden. Dinsdag begint met brede opklaringen. In de namiddag nadert een regenzone vanuit het oosten die later op de dag kan zorgen voor regen in de oostelijke helft van het land. Maxima tot 22 graden.

bron: Belga