Rode Kruis herenigde vorig jaar 83 vermisten met hun familie

Rode Kruis herenigde vorig jaar 83 vermisten met hun familie

Het Belgische Rode Kruis is er via hun dienst Tracing in geslaagd om vorig jaar 159 vermisten te lokaliseren. 83 daarvan werden herenigd met hun familie. Dat deelt de organisatie dinsdag mee naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vermisten.
Elk jaar verliezen honderdduizenden mensen hun geliefden uit het oog door gewapende conflicten, natuurrampen of in vluchtelingenstromen. Het wereldwijde Rode Kruisnetwerk helpt hen via Tracing om vermiste personen op te sporen en het contact met hun gezinsleden te herstellen.

Het Rode Kruis kreeg vorig jaar 875 unieke aanvragen. De drie meest getroffen landen zijn: Afghanistan, Congo en Guinee. Syrië staat op de 4e plaats. Op basis daarvan opende de organisatie 326 nieuwe onderzoeken. 159 vermiste mensen werden gelokaliseerd, waarvan er 83 werden herenigd met hun familie.
Door het stijgende aantal natuurrampen en conflicten blijven de onderzoeksaanvragen nog elk jaar toenemen, zegt het Rode Kruis nog. Tegenover 2006 is dat aantal bijna verdubbeld.

bron: Belga