Roberto Martinez zal elftal niet door elkaar gooien voor wedstrijd tegen Gibraltar

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roberto Martinez wil zijn elftal niet volledig door elkaar gooien tegen Gibraltar donderdag. "Tijdens de wedstrijd tegen Gibraltar staan evenveel punten op het spel als tegen Griekenland zondag", was de bondscoach dinsdag duidelijk tijdens een persmoment na de training in Tubeke. "Er staan zes punten op het spel", trapte de bondscoach een open deur in. "De punten die tegen Gibraltar verdiend kunnen worden, hebben dezelfde waarde als die tegen Griekenland. We gaan onze eerste match dus zeker niet te licht opnemen. Bovendien zal die match ons veel info geven. Het is juist in dit soort matchen dat de juiste motivatie moet gevonden worden. Ik wil dat we spelen zoals in de heenwedstrijd (0-6). Toen was onze attitude fantastisch en hebben we zeer snel gescoord. Dat is het niveau dat ik wil zien. Gibraltar heeft minder ervaring met zo'n wedstrijden, maar speelde een goede partij tegen Cyprus en verloor toen slechts met 1-2. In het moderne voetbal mag je niemand meer onderschatten."

De bondscoach kon rekenen op een complete selectie dinsdagmorgen op training in Tubeke. "Fellaini (die maandag afwezig was, nvdr) is aangekomen en heeft getraind. Hij kan spelen. Ook Thomas Meunier werkte een goede training af. Wat Jordan Lukaku betreft doen we om zeker te zijn een extra onderzoek. Maar dat is slechts om zeker te zijn. Ik kan zeggen dat iedereen klaar is voor donderdag."

Ook Eden Hazard lijkt dus klaar voor speelminuten tegen Gibraltar. "Hij heeft twee trainingen in de benen", vervolgde Martinez. "En daar heeft hij geen reactie op gehad. We evalueren de situatie woensdag verder en nemen pas donderdag een beslissing. Eden voelt zich goed, maar we moeten er toch rekening mee houden dat lang niet gevoetbald heeft. De wedstrijd met Gibraltar lijkt me een ideale gelegenheid voor hem om te spelen. Of hij twee wedstrijden kan spelen? Ik ben niet de persoon om dat te gaan verkondigen. We moeten alles stap per stap bekijken. Als hij 90 minuten zou spelen tegen Gibraltar, speelt hij niet tegen Griekenland."

Verder onder rubriek goed nieuws: het vormpeil van Kevin De Bruyne. "De Bruyne is een echte winnaar", liet de bondscoach optekenen. "Ik zie hem nog elke training progressie maken. Hij is een voorbeeld voor de andere spelers. De bravoure straalt er vanaf. Bovendien is zijn snelheid van uitvoering zeer hoog. Zo'n speler kan elke groep heel goed gebruiken."

bron: Belga