Toilet op festival verbergt ingang naar geheim feest

Toilet op festival verbergt ingang naar geheim feest
AFP / L. Neal

Op het Sziget-festival in Hongarije was één Dixie-toilet niet wat het leek. Binnenin de wc bevond zich een ingang naar een achterliggende, geheime festivaltent.

Het Sziget-festival nabij Budapest in Hongarije staat bekend om zijn apart karakter. Tijdens de feestelijke zevendaagse komen er heel wat genres muziek aan bod, maar zijn er ook altijd extraatjes ingepland voor de festivalgangers. Dit jaar zorgde de organisatie voor een magisch toilet.

Voor iedereen geheim gehouden

Tussen de tientallen Dixie-toiletten stond de ingang voor een feesttent verborgen. De wc had geen achterwand, maar gaf uit op een tunnel die enkele meters later uitmondde in een opblaasbare tent, die een honderdtal festivalgangers kon herbergen.

Niemand werd op de hoogte gebracht van de geheime ingang. Fabian Ruivenkamp, die een filmpje van de geheime deur deelde op Facebook, had er via iemand anders over gehoord. “Volgens mij is het de eerste keer dat ze dit doen”, vertelde hij aan Deadline. “Het festival is zo magisch dat je denkt dat je in een andere wereld zit.”