Weerbericht – Wisselvallig weer in tweede helft van de week

Weerbericht - Wisselvallig weer in tweede helft van de week

Deze namiddag krijgen we zonnig en warm weer met temperaturen tot lokaal 29 graden. ’s Avonds en ’s nachts verwacht het KMI helder weer met tegen de ochtend aan lokaal wat nevel of mist. De minima liggen tussen 11 en 17 graden. Morgen start zonnig, met meer bewolking in de loop van de namiddag. De maxima lopen op tot 30 graden. ’s Avonds valt er al regen aan de kust, met vooral woensdag lokaal hevige regenbuien in het noordwesten. Elders is er vanaf de namiddag kans op regen of onweersbuien. De maxima schommelen aan de kust rond 20 graden, in het oosten is dat nog 28 graden.

Donderdag is het fris en wisselvallig met veel bewolking en enkele buien. In de loop van de namiddag wordt het wel droger en zonniger vanaf het zuidwesten. Het wordt niet warmer dan 15 tot 19 graden bij een matige noordwestenwind. Ook vrijdag blijft het nog vrij fris met opklaringen en stapelwolken waaruit vooral in de namiddag enkele plaatselijke buien kunnen vallen. De maxima schommelen rond 18 of 19 graden. Er staat weinig wind.

Zaterdag is het wisselvallig en fris met veel bewolking en kans op buien. Maxima rond 18 graden bij een zwakke tot matige noordenwind. Ook zondag kunnen er overdag nog enkele plaatselijke buien vallen. ’s Ochtends en ’s avonds is het meestal droog met brede opklaringen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind en het wordt niet warmer dan 18 of 19 graden. Maandag is het meestal zwaarbewolkt. Een regenzone nadert vanaf het noorden. Maxima rond 18 graden.

bron: Belga