Transportgroep Van Moer heeft door instap in ATO nu ook terminal in Antwerpse haven

door
Belga
Leestijd 2 min.

Transportgroep Van Moer Logistics heeft de helft van de ATO-terminal in handen gekregen. Daarmee heeft het bedrijf uit Zwijndrecht nu ook een watergebonden terminal in de Antwerpse haven. Van Moer ziet de beslissing als een "belangrijke stap in haar intermodale ambities". De overeenkomst, die van afgelopen vrijdag dateert, voorziet dat Van Moer de helft van de ATO-terminal in handen krijgt van Lineas, het vroegere NMBS Logistics. Samen met Boortmalt, de andere aandeelhouder binnen ATO, zal de terminal nu verder beheerd worden.

"ATO op zich heeft ook een aantal groei-jaren achter de rug. De terminal is bijna 175.000 m2 groot en draait 500.000 teu (de aanduiding voor de afmeting van containers, red.) per jaar over de halve kilometer lange kade", klinkt het. "Met de komst van Van Moer Logistics zal dit volume de komende jaren nog verder groeien. Daarnaast investeert ook Boortmalt in extra productiecapaciteit op ATO aan het Zesde Havendok."

Van Moer noemt de overname een belangrijke stap in haar intermodale ambities. "Niet alleen kan er nu watergebonden logistiek worden aangeboden, ATO zal ook als hub fungeren voor de corridor richting het achterland. De lichterdienst van Van Moer, iBarge, vaart nu dagelijks op de terminals Vilvoorde, Umicore en Blue Gate. Met ATO in de haven van Antwerpen zal er dus extra bundel- en buffercapaciteit ontstaan", klinkt het nog. "Daarnaast verwacht iBarge ook een belangrijke optimalisatie voor zowel ATO als haar eigen trafieken te realiseren door ATO als hub te gebruiken."

Eigenaar Jo Van Moer en CEO Patrick Lecluyse stellen erg blij te zijn met de stap en verwachten de nodige 'synergie' uit de business te halen.

Johan Gemels blijft terminalmanager.

bron: Belga