Dit is waarom dagelijkse portie avocado goed voor je is

Foto Pixabay

Een alom geprezen superfood, zo kunnen we de avocado het best omschrijven. En het groene goud is de hype waard, want de vruchten hebben zo veel voordelen dat een dagelijkse portie wonderen doet. Hier zijn drie redenen om telkens een beetje avocado te verwerken in je voeding.

1. Het risico op kanker vermindert

Avocado’s geven ons tal van bio-actieve stoffen die kunnen helpen om kanker te voorkomen. Zowel het eiwit genaamd glutathion als xanthophyll luteïne worden geassocieerd met een verlaagde kans op orale kanker. Voorlopige oderzoeksresultaten wijzen ook op een preventieve werking van avocado’s wat betreft borst- en prostaatkanker.

2. Avocado beschermt huid en ogen

De carotenoïden in avocado hebben een flink aantal heilzame effecten op ons lichaam. Zowel luteïne als zeaxanthine kunnen oculaire achteruitgang door de leeftijd vertragen en zelfs visuele disfunctie voorkomen.

Bovendien werken die twee voedingsstoffen ook als buffer tegen UV-schade, en houden ze zo onze huid glad en gezond.

3. Het kan helpen om gewicht te verliezen

Vet eten om vet te verliezen – wie had dat ooit gedacht? Avocado geeft snel een gevoel van verzadiging, waardoor het eten ervan gewichtsverlies kan bevorderen. Een recente studie toonde aan dat avocado in maaltijden helpt om een gevoel van een volle maag te krijgen. Die buikvullende eigenschap is te wijten aan het hoge gehalte aan vezels, met ongeveer 14 gram per vrucht.