App blokkeert gsm tot je je ouders antwoordt

App blokkeert gsm tot je je ouders antwoordt
Foto Pexels

Een nieuwe app blokkeert je gsm tot je eindelijk antwoordt op de berichten van je ongeruste ouders. ReplyASAP werd ontwikkeld door Nick Herbert, niet toevallig de vader van een tienerzoon.

Kinderen hebben al wel eens de neiging om te ‘vergeten’ een antwoord te sturen op de berichten van hun ouders. Voor de vaders en moeders die dan ongerust naar hun gsmscherm moeten staren, is er nu ‘ReplyASAP’. De app blokkeert de telefoon van je zoon of dochter tot die reageert.

Zoon vindt het handig

ReplyASAP is een creatie van Nick Herbert. Het programma neemt het scherm van je smartphone over en laat een luid alarm weerklinken. Bovendien laat het ouders ook zien of hun kinderen hun berichten al dan niet gelezen hebben.

“Mijn zoon heeft een iPhone, maar ik kan hem nooit bereiken omdat hij die altijd op stil zet”, zegt Nick aan GoodHousekeeping.com. Verrassend genoeg vindt zijn zoon de uitvinding wel handig. “Nu kan hij zijn gsm op stil laten staan, maar hij weet ook dat wanneer ik hem via de app een bericht stuur, het belangrijk is.”

Laat je ouders niet hangen

ReplyASAP is niet de enige app die een gsm vanop afstand kan overnemen. Ook Ignore No More laat je toe een iPhone te blokkeren. Handiger is misschien om via de ‘Emergency Bypass’-instellingen op te geven dat je gsm een speciaal geluid maakt als je een bericht krijgt van je ouders. Of gewoon niet te lang wachten om te antwoorden, natuurlijk.