Zon houdt nog paar dagen stand

Zon houdt nog paar dagen stand

De zon blijft nog enkele dagen in ons midden. Het kwik zou dinsdag 30 graden kunnen bereiken. Pas woensdag zou er een regenzone over het land trekken. Dat meldt het KMI. Deze namiddag wisselen zon en wolken elkaar af. Aan de kust is het overwegend zonnig. Het blijft droog, maar over het zuiden is er nog wel kans op een bui, eventueel met een donderslag. De maxima schommelen van 21 graden in de Hoge Venen tot 25 of 26 graden in het centrum.

Maandag is het vaak zonnig en warm, met maxima tot 28 graden. Dinsdag wordt het zelfs nog iets warmer – mogelijk tot 30 graden – en het blijft lang zonnig. In de namiddag verschijnen er stapelwolken, maar de kans op een lokale bui blijft beperkt.

Woensdag trekt een regenzone traag vanaf de kust over het land. Er is dan ook kans op onweer. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden over het westen en schommelen van 24 tot 28 graden in het oosten.

Donderdag sleept de regenzone eerst nog over de Ardennen, maar het wordt voor de rest overwegend droog met soms opklaringen. Het is veel koeler dan de voorgaande dagen met nog maxima van 15 tot 20 graden.

De vooruitzichten voor vrijdag, de eerste schooldag, zijn nog onzeker.

bron: Belga