Schaal Sels - Taco van der Hoorn houdt Wout van Aert van nieuwe zege

door
Belga
Leestijd 2 min.

Taco van der Hoorn (Roompot-Nederlandse Loterij) heeft in Merksem de 92e editie van de Schaal Sels (cat. 1.1) gewonnen. De 23-jarige Nederlander liet de veldrijders Wout van Aert en Tim Merlier achter zich. Van Aert wou zichzelf op de erelijst opvolgen en probeerde dat met een versnelling op drie kilometer van de finish. In de laatste rechte lijn werd hij nog geremonteerd door Van der Hoorn, die zijn eerste profzege mocht vieren.

Van bij de start volgde de ene aanval de andere op. De grote groep liet evenwel nooit begaan. Op 73 kilometer van de finish probeerde Justin Jules het nog eens. Het peloton werd ondertussen opgeschrikt door een valpartij waarbij onder andere Timothy Dupont, Maxime Farazijn en Jacob Sitler betrokken waren. Door het beukwerk van Veranda's Willems-Crelan werd Jules gegrepen, waarna zich op 50 kilometer een kopgroep met acht renners vormde. Dat waren Wout Van Aert, Stijn Devolder, Tim Merlier, Justin Jules, Olivier Pardini, Ludwig De Winter, Amund Jansen en Taco Van der Hoorn.

Van der Hoorn kreeg af te rekenen met pech en viel voorin weg en ook Devolder en Pardini moesten na materiaalpech hun metgezellen laten rijden. Van der Hoorn vlamde echter opnieuw naar de kopgroep, waarin inmiddels Jules door een valpartij was verdwenen. Ook Lukas Spengler maakte de stap naar voor. Van Aert, Merlier, Jansen, De Winter, Spengler en Van der Hoorn mochten de laatste 10 kilometer aanvatten met een voorsprong van vijftig seconden. De Winter kreeg net op dat moment af te rekenen met een lekke band, waardoor er slechts vijf leiders overbleven. Op drie kilometer van de eindmeet op de Bredabaan liet Van Aert iedereen in de steek en probeerde hij net als vorig jaar de klus te klaren met een solo. Van der Hoorn reed in zijn eentje naar Van Aert toe en kwam in de laatste rechte lijn bij de wereldkampioen veldrijden. In de daaropvolgende sprint met twee was de Nederlander de sterkste.

bron: Belga