Rode Duivels - Roberto Martinez beantwoordt vragen van jeugdspelers en -trainers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Roberto Martinez was tijdens het lanceringsevenement van Voetbal Vlaanderen een opvallende gastspreker. De bondscoach van de nationale voetbalploeg beantwoordde in de volle cafetaria van voetbalclub HO Bierbeek de vragen van jonge voetballertjes en hun trainers. Tijdens de Q&A-sessie van 45 minuten wilde Martinez geen vragen beantwoorden over de situatie omtrent Radja Nainggolan, die niet opgenomen is in de ruime selectie van de Rode Duivels voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Gibraltar en Griekenland. "Voor de selectie kijk ik vooral naar hoe de spelers presteren op training. Als ze indruk op me maken, kies ik hen", hield Martinez het kort. "We hebben een lijst van 55 tot 60 spelers die we van heel dichtbij volgen. De Belgische voetbalbond heeft een uitgebreid scoutingnetwerk en zo proberen we zoveel mogelijk spelers live te volgen. Op tv kan je hun prestaties wel beoordelen, maar ik vind het ook belangrijk hoe de spelers zich gedragen naast het veld, hoe ze opwarmen, hoe ze een doelpunt vieren en dergelijke meer."

Wel ging de bondscoach in op andere vragen. Zo was er een jonge voetballer geïnteresseerd in de mening van de bondscoach over de monsterbedragen die clubs op tafel leggen voor voetballers. "Het is op de transfermarkt tegenwoordig een zotte bedoening", zei Martinez. "De prijzen komen niet meer overeen met de reëele waarde van spelers. Het geld dat gegeven wordt, is vooral een indicatie van wat clubs bereid zijn te betalen. Dat is een gevaarlijke situatie. Het werkt niet alleen stakingen in de hand (zoals bij Ousmane Dembélé het geval was, nvdr.), maar clubliefde is ook een zeldzaam fenomeen geworden."

Volgens Martinez is de toekomst van het Belgische voetbal verzekerd. "Onze scoutingscel levert uitstekend werk. Zo weet ik dat er veel Belgisch talent in aantocht is", aldus Martinez, die na het vragenuurtje handtekeningen uitdeelde en met jonge voetballers op de foto ging.

bron: Belga