Rode Duivels - Antonio Conte draait bij en geeft Hazard vrij voor Rode Duivels

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chelsea-coach Antonio Conte blijkt dan toch akkoord te zijn met de keuze van bondscoach Roberto Martinez om Eden Hazard op te nemen in zijn 28-koppige selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen voetbaldwerg Gibraltar en Griekenland. "Ik heb gisteren/zaterdag met Martinez gesproken en ik denk nu dat het een goede zaak is dat Eden met de Belgische nationale ploeg kan trainen om daarna zelfs misschien te kunnen spelen tegen Gibraltar", vertelde de Italiaanse coach zondag na de 2-0 zege van The Blues tegen Everton.

"Ik heb Martinez gezegd dat ik hem wou helpen. Ik ben ook bondscoach geweest en ik weet dat het niet makkelijk is. Ik heb ook met Eden gepraat en hij wou graag gaan. Hij is de Belgische aanvoerder en het belangrijkste is nu dat hij kan blijven voortwerken opdat hij na het interlandvoetbal weer beschikbaar is. Dan heb ik er een nieuwe speler voor dit seizoen bij."

De 26-jarige Hazard lag tweeënhalve maand in de lappenmand nadat hij begin juni op training met de Duivels een rechterenkelbreuk opliep. Vrijdag speelde Hazard 75 minuten bij de beloften van Chelsea, maar hij ontbrak in de wedstrijdselectie voor Everton en zo leek Conte druk te zetten op Martinez om Hazard niet te laten spelen bij de Rode Duivels. De bondscoach haalde zijn aanvoerder immers terug bij de nationale ploeg, terwijl Hazard dit seizoen nog geen officiële speelminuten op de teller heeft staan. Pas medio augustus hervatte hij de groepstrainingen bij Chelsea.

bron: Belga