Minstens vier dodelijke ongevallen in Zwitserse bergen sinds vrijdag

Sinds vrijdag hebben minstens vier mensen het leven verloren in de Zwitserse bergen. Een zestiger maakte een dodelijke val in het kanton Graubünden, een ander lichaam is ontdekt in het Berner Oberland en twee alpinisten kwamen om in Wallis op de Matterhorn. Zaterdagochtend viel een wandelaar twintig meter omlaag op een rotsachtig terrein, boven La Punt Chamues-ch, aldus de politie van Graubünden zondag. Het slachtoffer, een 63-jarige man, kon niet meer geholpen worden.
Het tweede dodelijke ongeval gebeurde in het Simmental, in Lenk. Een 67-jarige man die sinds vrijdag werd vermist, is zondag levenloos teruggevonden.
Op de Matterhorn verloor vrijdag een buitenlandse alpinist het leven. Hij maakte een dodelijke val van een honderdtal meter. De oorzaak is nog niet bekend, aldus de politie. Hij was vergezeld door een andere alpinist, maar de twee waren niet met elkaar verbonden door een touw.
Zondag gebeurde een ander dodelijk ongeval op de Matterhorn. Een bergbeklimmer maakte een val op de oostelijke flank bij de afdaling, aldus de politie. Het gaat ook daar om een buitenlander.
Zaterdag werd al de zoektocht naar acht vermiste wandelaars gestaakt na een tweede aardverschuiving bij het dorp Bondo, na een eerste aardverschuiving woensdag. De politie onderzoekt of er voldoende gewaarschuwd werd voor het risico op aardverschuivingen, zo meldde ze zondag.

Bron: Belga