Jupiler Pro League - Club Brugge behoudt het maximum na vlotte zege tegen Standard

Club Brugge heeft op de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion met 4-0 (rust: 2-0) gewonnen van Standard. De Rouches waren helemaal nergens in het wedstrijdbegin en keken al na zes minuten tegen een 2-0 achterstand aan, na treffers van Hans Vanaken (3.) en Wesley Moraes (6.). De wedstrijd was toen al bijna gespeeld en na 56 minuten helemaal, toen Vanaken er met zijn tweede van de namiddag 3-0 van maakte, tien minuten voor affluiten zette Brandon Mechele via een Luiks voetje de 4-0 eindstand op het scorebord.

Na de Europese uitschakeling van deze week tegen AEK Athene hebben de Bruggelingen hun revanche dus al te pakken en in de eigen competitie blijven ze met vijftien op vijftien samen met Charleroi aan de leiding, beide teams hebben een voorsprong van drie punten op nummer drie Sint-Truiden. Standard miste zijn competitiestart volledig en staat met vier punten pas op de twaalfde plaats. Voor de Luikse furie was het al de derde nederlaag op rij, met liefst acht tegendoelpunten in de voorbije twee wedstrijden. Coach Ricardo Sa Pinto moet dringend punten beginnen pakken, anders dreigt het een avontuur van korte duur te worden aan de boorden van de Maas.

Vrijdagavond openden KV Kortrijk en Moeskroen deze vijfde speeldag met een 1-1 gelijkspel in het Guldensporenstadion. Zaterdag behield Charleroi het maximum van de punten met een 3-2 thuiszege tegen Zulte Waregem, een kwartier voor affluiten stonden de Karolo's nog 1-2 achter. STVV en Lokeren bevestigden hun goede vorm met thuiszeges tegen respectievelijk Waasland-Beveren (1-0) en Eupen (3-0). Met negen op negen en twaalf punten in totaal staan de Kanaries op de derde plaats in het klassement. Lokeren is na een zes op zes uit de gevarenzone weggeslopen richting de middenmoot. Racing Genk schonk zijn supporters met een 1-0 tegen KV Mechelen zijn trouwe aanhang een eerste thuiszege dit seizoen.

Vanavond (18u00) staat er met AA Gent - RSC Anderlecht nog een topper op het programma tussen twee ploegen die iets recht te zetten hebben. Om 20u00 wordt in Oostende de speeldag afgesloten met het duel tegen promovendus Antwerp.