Jupiler Pro League - Antwerp zet scheve situatie na de rust recht in Oostende

Promovendus Antwerp heeft zondagavond de slotwedstrijd van de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League met 3-4 gewonnen op het veld van rode lantaarn KV Oostende. The Great Old moest aan de Kust nochtans een 1-0 achterstand bij de rust goedmaken, nadat Franck Berrier na 36 minuten van op de stip met een Panenka de score had geopend. Na de pauze lukte Ivo Rodrigues (54.) al snel de gelijkmaker voor de bezoekers, Borges Matheus zorgde na 77 minuten voor een verdiende 1-2 voorsprong. Enkele minuten later zette Stallone Limbombe (80.) de kers op de taart met de 1-3. Aanwinst Zinho Gano gaf de Kustboys met de 2-3 na 87 minuten nog even hoop, maar de opflakkering was van korte duur omdat Rodrigues er met zijn tweede van de avond 2-4 van maakte. In een doelpuntenkermis in de slotfase kwam KVO via Ibrahima Conte nog terug tot 3-4, het mirakel hing in de lucht maar kwam er uiteindelijk toch niet uit. Met tien op vijftien komt Antwerp naast Moeskroen op een gedeelde vierde plaats. KV Oostende blijft puntenloos laatste en moet bezinnen.

Vrijdagavond openden KV Kortrijk en Moeskroen deze vijfde speeldag met een 1-1 gelijkspel in het Guldensporenstadion. Zaterdag behield Charleroi het maximum van de punten met een 3-2 thuiszege tegen Zulte Waregem, een kwartier voor affluiten stonden de Karolo's nog 1-2 achter. STVV en Lokeren bevestigden hun goede vorm met thuiszeges tegen respectievelijk Waasland-Beveren (1-0) en Eupen (3-0). Met negen op negen en twaalf punten in totaal staan de Kanaries op de derde plaats in het klassement. Lokeren is na een zes op zes uit de gevarenzone weggeslopen richting de middenmoot. Racing Genk schonk zijn supporters met een 1-0 tegen KV Mechelen zijn trouwe aanhang een eerste thuiszege dit seizoen en zondagnamiddag gaf Club Brugge Standard een 4-0 pandoering, in de vooravond kwamen AA Gent en RSC Anderlecht in een zwakke topper niet verder dan een scoreloos gelijkspel. De Jupiler Pro League ligt nu een tijdje stil door het interlandvoetbal. De zesde speeldag wordt pas over twee weken afgewerkt.