Jupiler Pro League - AA Gent en Anderlecht komen niet tot scoren in zwakke topper

door
Belga
Leestijd 2 min.

AA Gent en landskampioen RSC Anderlecht hebben zondagavond in de Ghelamco Arena een scoreloos gelijkspel afgeleverd in de topper van de vijfde speeldag in de Jupiler Pro League. Beide ploegen hadden een goeie prestatie en drie punten nodig om de crisis af te wenden, maar daar kwam dus niet veel van in huis. Voor de pauze waren de beste kansen voor de thuisploeg, na de kampwissel staken de bezoekers uit Anderlecht, zonder Leander Dendoncker, toch wat meer de neus aan het venster. Chipciu en Onyekuru kwamen dichtbij de openingstreffer, Thoelen hield de thuisploeg recht.

Voor paars-wit is het na twee nederlagen op rij en een gelijkspel geleden van de tweede speeldag tegen KV Oostende (1-0) dat er nog eens gewonnen werd. In de stand komen ze met vijf punten dan ook niet verder dan de elfde plaats. AA Gent doet nog slechter en kon dit seizoen nog geen enkele keer winnen. Met twee punten blijven ze voorlaatste. Als KV Oostende zondagavond de slotwedstrijd tegen Antwerp wint, geven de Kustboys de rode lantaarn door aan de Buffalo's.

Vrijdagavond openden KV Kortrijk en Moeskroen deze vijfde speeldag met een 1-1 gelijkspel in het Guldensporenstadion. Zaterdag behield Charleroi het maximum van de punten met een 3-2 thuiszege tegen Zulte Waregem, een kwartier voor affluiten stonden de Karolo's nog 1-2 achter. STVV en Lokeren bevestigden hun goede vorm met thuiszeges tegen respectievelijk Waasland-Beveren (1-0) en Eupen (3-0). Met negen op negen en twaalf punten in totaal staan de Kanaries op de derde plaats in het klassement. Lokeren is na een zes op zes uit de gevarenzone weggeslopen richting de middenmoot. Racing Genk schonk zijn supporters met een 1-0 tegen KV Mechelen zijn trouwe aanhang een eerste thuiszege dit seizoen en zondagnamiddag gaf Club Brugge Standard een 4-0 pandoering.

bron: Belga