"Fusie in Voetbal Vlaanderen moet meer geld opleveren voor clubs en spelers"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De fusie van vier voetbalfederaties in het nieuw opgerichte Voetbal Vlaanderen zal voor meer financiële middelen zorgen voor de Vlaamse amateurclubs en hun spelers. Dat heeft Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) gezegd tijdens het lanceringsevenement van Voetbal Vlaanderen op de voetbalterreinen van KHO Bierbeek. Voor het officiële start van het voetbalseizoen, dat in de amateurreeksen volgend weekend op gang wordt getrapt, wilde Voetbal Vlaanderen zijn ontstaan vieren. De fusie van Voetbalfederatie Vlaanderen (VFV), de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond (KVV), de Vlaamse Minivoetbalfederatie (VMF) en de Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond (KBLVB) in Voetbal Vlaanderen kadert in het federatiedecreet van de Vlaamse regering. "Ik was verbaasd dat sommige sporten vertegenwoordigd worden door maar liefst 15 verschillende federaties. Dat kan anders en beter, daar is Voetbal Vlaanderen een voorbeeld van. Het idee is dat we efficiënter werken, zodat er meer middelen naar de amateurclubs en hun spelers kunnen gaan", zei Muyters. "Het budget voor de federatie is opgetrokken van 25,9 miljoen euro tot 28,1 miljoen euro. We hebben het federatiedecreet opgesteld met de sporter in ons achterhoofd. Sporters moeten er vooral baat bij hebben."

"Ik ben blij dat na talloze discussies en veel water bij de wijn doen de fusie tot Voetbal Vlaanderen een feit is. Voetbal Vlaanderen is gewapend om het voetbal in Vlaanderen te doen groeien door meer, beter en efficiënter werk te leveren."

"Het hoeft niet te verbazen dat voetbal zo'n populaire sport is. Ik was zelf tot nog niet zo lang geleden een voetbalspeler; er is niets zo emitioneel beladen als een bal tegen de netten trappen. Gedurende een voetbalwedstrijd denk je aan niets anders meer", sloot Muyters zijn toespraak af. "Het is daarom ook belangrijk dat we even stilstaan bij de vrijwilligers en de omkadering. Zonder hen was er geen voetbal."

bron: Belga