Bondscoach Serneels: "Red Flames hebben nog 20 tot 30 procent groeimarge"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Volgens bondscoach Ives Serneels hebben zijn Red Flames nog een groeimarge van 20 tot 30 procent. Dat zei Serneels in Bierbeek tijdens een Q&A-sessie op het laceringsevenement van Voetbal Vlaanderen. De bondscoach genoot de voorbije jaren met volle teugen van de samenwerking met het Belgische nationale vrouwenelftal. "Het is een fantastische groep om mee te werken. De sfeer is na ons grote toernooi ook opperbest", stak Serneels van wal.

De Red Flames strandden op hun allereerste EK in de groepsfase. "Op een haar na missen we de kwartfinale. Het heeft even geduurd, maar die ontgoocheling is eindelijk doorgespoeld. Het was een fantastisch toernooi, maar er had achteraf gezien meer ingezeten. Op cruciale momenten waren we net niet goed genoeg", blikte Serneels terug.

De groepsevaluatie van het EK staat op 12 september op het programma. Serneels liet al wel kort zijn licht schijnen op de toekomst. "Het EK was wel een uitstekende waardemeter. Daar speelden we aan het maximum van ons kunnen. Nu richten we onze pijlen op de kwalificatie voor het WK in 2019. Tegen dan kunnen we nog 20 tot 30 procent beter worden. Technisch, tactisch en qua maturiteit is er veel nog veel marge. Er is ook veel jong talent op komst en de ervaring van het EK zal ons helpen groeien."

Behalve Serneels waren ook Red Flames Davinia Vanmechelen, Laura Deloose en Laura De Neve aanwezig om vragen van jonge speelsters te beantwoorden.

bron: Belga