Belgen in het buitenland - Mertens bezorgt Napoli zege tegen Atalanta met doelpunt en assist

Dries Mertens heeft Napoli zondag een nieuwe overwinning bezorgd op de tweede speeldag van de Italiaanse Serie A. Tegen Atalanta bracht hij zijn team in de tweede helft eerst zelf met een doelpunt op voorsprong en leverde hij in de slotfase ook nog eens een assist af voor een 3-1 overwinning. Napoli moest al snel achtervolgen toen Bryan Cristante zijn team op voorsprong bracht met een doelpunt in de zestiende minuut. In de tweede helft was het de Pool Piotr Zielinski (56.) die Napoli met een geweldig afstandsschot op gelijke hoogte bracht. Vijf minuten was het opnieuw raak voor Napoli toen Dries Mertens op de goede plaats stond om een assist van Lorenzo Insigne tegen de netten te werken. De klus werd helemaal geklaard in de 87e minuut toen Mertens met een klare kijk het derde doelpunt voorschotelde aan Marko Rog.

Bij Lazio mocht Jordan Lukaku invallen na 61 minuten bij een 1-1 tussenstand. De Romeinse bezoekers kwamen op voorsprong via Ciro Immobile (11.), maar Manuel Pucciarelli (34.) bracht Chievo terug op gelijke hoogte. Voormalig Genk-speler Sergej Milinkovic-Savic zorgde in de 89e minuut toch voor een overwinning van Lazio met een raak schot vanop de rand van het strafschopgebied. Samuel Bastien kwam bij Chievo niet van de bank.

Dennis Praet stond bij Sampdoria opnieuw in de basis tegen Fiorentina. Sampdoria ging rusten met een 0-2 voorsprong dankzij doelpunten van Gianluca Caprari (32.) en Fabio Quagliarella (35., op strafschop). Fiorentina kwam in de tweede helft niet verder dan de aansluitingstreffer van Milan Badelj (50.) Praet speelde de volledige wedstrijd en pakte een gele kaart na amper twee minuten.

In Frankrijk heeft Monaco een 6-1 monsteroverwinning behaald tegen Marseille. De doelpunten kwamen van Kamil Glik (2.), Radamel Falcao (20., op penalty, 34.), Adama Diakhaby (45.), Djibril Sidibé (68.) en Fabinho (79., op penalty). Rémy Cabella (75.) scoorde tegen voor Marseille. Youri Tielemans mocht als eerste invallen bij de Monegasken na 62 minuten. Kylian Mbappé, die dicht bij een transfer naar PSG zou staan, zat in wedstrijdselectie bij Monaco, maar kwam niet in actie.

AEK Athene, dat donderdag Club Brugge nog Europees uitschakelde, heeft in Griekenland een doelpuntloos gelijkspel behaald op bezoek bij PAS Giannina. Viktor Klonaridis speelde 62 minuten voor AEK, maar kon het verschil niet maken.