US Open - Elise Mertens zakt met vertrouwen naar Flushing Meadows af

door
Belga
Leestijd 2 min.

Elise Mertens (WTA 46) reist met vertrouwen af naar de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het seizoen. Op het WTA-toernooi in New Haven speelde ze vrijdag nog de halve finales tegen de Slovaakse Dominika Cibulkova (WTA 11), die ze met 6-1 en 6-3 verloor. "Ik beleefde een mooie week. Ik had niet verwacht om de halve finales te bereiken omdat ik vorig weekend nog de kwalificaties moest spelen", blikte de 21-jarige Mertens terug op haar prestaties van de afgelopen week. "Ik haalde een zeer goed niveau, maar tegen Cibulkova zat ik door mijn beste krachten heen. Ik stond meerdere malen op 40-40, maar ze is zeer beweeglijk en ik had niet genoeg energie meer om haar in de problemen te brengen. Het gaf veel vertrouwen. Nu ga ik proberen om zo goed mogelijk te herstellen."

Mertens had wel opnieuw geen geluk bij de loting van het grandslamtoernooi. Nadat ze begin juli tegen Venus Williams (WTA 9) aan de bak moest in de eerste ronde op Wimbledon, werd ze nu op de US Open uitgeloot tegen de 22-jarige thuisspeelster Madison Keys (WTA 15).

"Opnieuw een reekshoofd. Dat had natuurlijk beter kunnen zijn, maar elke match moet gespeeld worden. Ik heb nog nooit tegen Keys gespeeld, maar ik weet dat ze een speelster is die zeer hard op de bal slaat en het spel graag dicteert. Als ik goed in vorm ben, weet ik dat ik de middelen heb om haar te kloppen. Ik heb de laatste maanden veel ervaring opgedaan en ook voor haar zal het de eerste wedstrijd van het toernooi zijn."

bron: Belga